Inici


El 2004 va néixer la Marató de Muntanya de Berga, fruit de l’esforç d’un grup d’amics que aquell mateix any van crear l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, organitzador de l’esdeveniment. La cursa transcorre per les zones de Queralt, els Rasos de Peguera i la Serra d’Ensija i des d’un bon començament va agafar solatge a nivell nacional i internacional, essent prova de la Copa del Món en les seves quarta i cinquena edició. 

Atletes destacats com Tòfol Castanyer, Núria Picas, Corinne Favre, Pau Bartoló o Jessed Hernández han pres la sortida a aquesta dura prova del calendari, que posa a prova als atletes amb els més de 42 quilòmetres de recorregut i 3.000 metres de desnivell.

Després de l’èxit de les darreres edicions, a partir del 2021 la cursa es reinventa i sota el paraigües de la Berga Trail hi ha 4 curses, essent la Ultra Ensija el seu plat fort, amb un total de 60 km, una cursa de 23 km, una de 14km i com no, un any més, amb la Berga Trail Kids, amb la qual els més petits també tindran la seva pròpia cursa per passar-ho bé i gaudir d’aquest esport i sentir-se partíceps de l’esdeveniment. 

La Berga Trail no vol ser només un esdeveniment esportiu, sinó que la intenció és potenciar una de les grans meravelles que tenim al Berguedà, l’entorn. Sempre però des del respecte i la sostenibilitat, dos principis bàsics per l’organització.